utorok 9. februára 2016

|RECIPE| Bryndzové FIT halušky






























Počuli ste už o pomerne diétnych bryndzových haluškách, ktoré si môžete dať bez výčitiek aj v objeme plného tanieru, či misky? Nech je vaša odpoveď akákoľvek, ak nie ste ráznym zástancom pravých Slovenských halušiek čítajte, pretože tento recept záujme práve tých, ktorí:
-Nebudú mať problém volať toto čudo haluškami
-Neholdujú haluškám
-Majú doma nadbytok tvarohu a nevedia čo s ním
-Sú v nejakej diéte a chcú si dopriať bryndzové halušky
-Sú kreatívni, pretože tieto halušky sa určite dajú konzumovať aj inak ako s bryndzou

Recept ( 1 väčšia porcia)
  • 200g jemný odtučnený tvaroh
  • žĺtok
  • soľ
  • detská krupica (15g cca, alebo podľa potreby)
  • škrob (1 lyžička, neni nutnosť)
Jednoducho všetko zamiešate a dáte variť do osolenej, vriacej vody. (Mne sa osvedčilo robiť halušky pomocou čajových lyžičiek. Po vyplávaní na povrch nechajte halušky ešte chvíľu povariť, odporúčam ochutnať, alebo vyskúšať konzistenciu. Potom klasicky scediť cez sitko a naservírovať :)

2 komentáre:

  1. To cesto nieje príliš riedke, keď tam ide tak málo krupice?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa to robilo v pohode,je tam aj ten škrob na zahustenie, ale preto píšem podľa potreby keby sa niekomu zdalo riedke :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)