|TRAVEL| LJUBLJANA




Možno na prvý pohľad nezaujme každého a keby nenájdem lacné lístky na trase Viedeň-Ľubľana, tak sa tam nikdy/tak skoro nedostanem, ale od môjho výletu tam, má pre mňa Ľubľana svoje čaro.

V polovici Februára som natrafila na spiatočné lístky spoločnosti HELLOE bus, len za 20€. K tomu eurové lístky do Viedne a perfektný trip bol naplánovaný. 


  • Cesta trvala cca 5 hodín a aj keď sa išlo autobusom, cesta bola v rámci možností komfortná.
  •  Ubytko sme menili niekoľkokrát ale nakoniec sme našli asi najlepšiu z možností. Boli sme ubytovani v Apartmáne, ktorý bol cca10 minút bicyklom do centra mesta. Cena bola priaznivá a ubytko okuzľujúce, navyše zapožičané bicykle grátis, ktoré nám nie len uľahčili, ale aj zpríjemnili pobyt. (Bicycle Apartment)
 My sme v Ľubľane strávili jeden celý deň a dva tretinové, dva celé dni by bolo taký ideál. Ľubľana nie je veľká, takže deň,dva vám budú bohate stačiť. My sme pôvodne mali v pláne navštíviť mesto Bled, ale z časových dôvodov sme sa ho vzdali. Ale nakoľko sa nebránim opätovnej návšteve Ľubľany je dosť možné, že nabudúce sa tam pôjdeme pozrieť.
Centrum je naozaj krásne a na každom kroku máte most, určite si vyšlapte kopec na hrad a pokochajte sa výhľadom, či hradbami. V centre je mnoho kaviarní, reštaurácií, či cukrární. My sme navštívili kaviareň/cukráreň ktorej názov som žiaľ nepostrehla, ale zlákalo nás tam posedenie formou hojdačiek. Mali tam skvelú zmrzlinu, ktorá môže konkurovať Bratislavskej zmrzline Koun, ktorá je tak veľmi populárna. 

V centre ale bolo naozaj mnoho kaviarni,cukrárni, či reštaurácií, ktoré by určite stáli za to. Nakoľko nám vyšlo naozaj krásne počasie tak mesto bolo plné ľudí a všade to žilo.
Určite odporúčam výlet do tohto hlavného mesta, nakoľko aj nočný život tu je veľmi bohatý.










8 komentárov

  1. jeej krásne fotky, aj video :) vyzerá to tam naozaj čarovne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem:), áno aj bolo, nikdy by som nepovedala, že ma tak očarí práve takeéto mesto:)

      Odstrániť
  2. Moc pěkné a povedené fotky, sluší vám to :) Akorát zrovna chystám dovolenou nebo spíš takový delší výlet do Paříže a hledám levnou dopravu a ubytování, tak jak jsem četla článek, tak jsem si zas na to vzpomněla a doufám, že seženu něco cenově dobrého jako ty :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka:), no Paríž je určite omnoho drahší, ale určite nájdeš čosi výhodné, tam je určite viac možností ako v takomto malom meste :)

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. moc hezké fotky! vypadá to na super trip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)