|TRAVEL| MALTA








Keď sme s priateľom bookovali letenky a následne ubytovanie na Maltu koncom marca, ani jeden z nás netušil čo Malta skrýva a ponúka. Až niekedy začiatkom leta som začala o Malte viac čítať, plánovať a tešiť sa na túto krásnu krajinu. Lákalo ma to, že celá Malta je údajne "malá" ako Bratislava, avšak nepodarilo sa nám ju ani z časti prejsť celú, čo som pôvodne mala v pláne :D. Nuž, máme dôvod sa vrátiť!
 
Naša dovolenka na Malte sa niesla v duchu mnohých vtipných príhod, či strastí, ktoré sme museli riešiť. Celá dovolenka začala na Viedenskom Swechate na ktorý sme prišli v noci a čakali na ňom cez 5 hodín na náš let. Po prílete sme márne čakali na autobus, ktorý nás mal hodiť na ubytko, keďže najskôr nešiel, alebo dlho meškal a tak sme ztvrdli na letisku ďalšiu hodinu. Doprava bola na Malte snáď najhoršia vec, za ktorú má toto miesto veľké mínus, nakoľko zastávka bola snáď na každom metre, autobusy boli preplnené a často krát vám ani nezastali na vašej zastávke...
Ďalej by som spomenula to, ako sme zabudli na ostrove Gozo vystúpiť z autobusu a museli sa previesť na konečnú a tam následne čakať na autobus späť na pláž na ktorú sme sa chceli dostať, takže sme zabili minimálne takú hodinku a pol, ak nie dve a následne sme skoro nestihli loď smerom späť na Maltu, pretože autobus v ktorom sme sedeli sa pokazil v úzkej uličke a tak zablokoval premávku na takmer hodinu :D.
Nakoniec ešte spomeniem výlet na ostrov Comino, na ktorý sme sa tešili celý náš pobyt na Malte. Zakúpili sme si cestu loďou + obed a tešili sa na chutný obed v podobe studených mís, ktoré boli na letáčiku, avšak čakalo nás doslova niečo -odporné-.Neskôr som si čítala aj recenzie na internete a nebola som sama, kto tomuto "jedlu" neprišiel na chuť. A bolo toho omnoho viac:D

Celú dovolenku hodnotím veľmi pozitívne a rada spomínam na krásy, ktoré Malta ponúka. Ostrov Comino je určite najkrajším miestom, ktoré sme navštívili aj s jeho modrou lagúnou. To treba proste vidieť! Síce sa budete musieť kochať v spoločnosti stoviek ľudí, ale tak to žiaľ pri týchto miestach býva. My sme boli ubytovaní v časti Buggiba, ktorá nemala ideálny vstup do mora, ale inak to tam vcelku žilo a okolie bolo pekné, taktiež sme mali hlavnú autobusovú zastávku minútku od hotela a tak sme mali každý deň isté, že sa nám újde miesto v autobuse (Canifor hotel). Rozhodne navštívte Popeye Village,ostrov Gozo a hlavné mesto Valettu.
Na začiatku dovolenky sme si zakúpili týždennú kartu na dopravu, ktorá nás vyšla 21€, myslím, že ak máte v pláne výletovať tak sa karta určite oplatí, nakoľko často krát treba aj nejaké tie prestupy.
Boli ste na Malte? Máte nejaké ďalšie tipy? Určite sa tam chcem vrátiť:)!








5 komentárov

  1. krásne fotky, na Maltu by som tiež rada šla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To muselo být úžasné!Jednou bych se tam rozhodně chtěla podívat:)
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To musela být kouzelná dovolená. Fotky jsou pěkné a moc ti to na nich sluší :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tie fotky sú krásne :P na Malte som nikdy nebola ale určite by som sa rada išla pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)